Undermeny

Riksfinal Schackfyran

Riksfinalen i Schack4;an är världens största schacktävling sett till antalet deltagare och pågår under en dag. Schack SM i Sverige har som jämförelse ungefär 800 deltagare under en vecka.

Den 25 maj var det dags för Riksfinal i Schackfyran för klass 4A. Det gick väldigt bra för klassen. Av 130 klasser från hela landet kom våra fantastiska 4A på en 55 plats.
Klassen sov på en stor gymnasieskola i centrala Västerås. Tävlade sedan i 6 timmar och fick då spela 4 spännande ronder. Vår klass kom på 4:e plats i länet. Resan dit och hem var riktigt trevlig med många skratt och bra paus halvvägs dit samt hem.

Grattis Hanemålaskolan klass 4A

Hanemålaskolan är för andra året i rad med i rikstävlingen Schack 4:an. Kommunfinalen gick så bra att båda klasserna i 4:an gick vidare till länsfinalen och vidare till riksfinal..

Tävlingen hölls torsdag den 27 mars 2019 på Skälby Gård i Kalmar. I den kyliga logen samlades fjärdeklassare från norra Kalmars län. Det var totalt 16 olika skolor representerade och totalt 265 elever.
En spänd tystnad lade sig när våra fantastiska 4:or satte sig ner för att spela. Det gick mycket bra för oss i tävlingen och det var många skratt denna soliga dag . Flera timmars spel med hög koncentration och glatt humör. Ja vi fick faktiskt jubla extra mycket när domaren meddelade att klass 4:a gått vidare till Sverigefinalen i denna tävling!

Webbredaktör: Eva Gullaksen | Eva.Gullaksen@nybro.se | Id: inlägg: 346 - kategori: 4

Bild-puffar

Arkitektur i klass 5A-5B

Eleverna har fått läsa fakta om olika huskonstruktioner. De har fått göra en ritning utifrån en skiss. Därefter har de [...]