Undermeny

Konstutställning Tropikerna

Ludvig Persson klass 6A på Hanemålaskolan har haft sin första utställning på Nybros bibliotek med tema Tropics.

– Jag valde tema för de starka inbjudande färgerna på djuren och ville teckna något som utstrålar energi. Nästan alla djur kring ekvatorn har starka färger, säger Ludvig Persson.

Under sex månaders tid har Ludvig arbetat med sina tavlor till utställningen.

– Det har varit roligt, spännande och nervöst att få hålla en egen utställning. När jag var 9 år läste jag serier och började rita av Kalle Anka, sen har jag lärt mig mer olika tekniker och tecknar allt mer realistiska motiv. Det kan även vara porträtt eller byggnader.

Ludvig är självlärd från olika instruktionsvideos från Youtube. Proko Youtube kanalen hämtar han mycket inspiration från. Varje dag ritar han i sitt skissblock det blir allt möjligt. Just nu är det en del perspektiv av hus och arkitektur.

–  Min lärare Maria fick mig att ta steget och ställa ut mina bilder på biblioteket, så klass 6A och 6B kom och tittade på utställningen.

När årskurs 6 och lärare från Hanemålaskolan kom tillbaka till skolan berättade de att Ludvig målade helt fantastiskt, Ludvig ska vara stolt över sina bilder.

Tack Ludvig för att du ville visa upp dina fina konstverk.

 

 

Webbredaktör: Eva Gullaksen | Eva.Gullaksen@nybro.se | Id: inlägg: 121 - kategori: 4

Bild-puffar

  Arkitektur i klass 5A-5B

Eleverna har fått läsa fakta om olika huskonstruktioner. De har fått göra en ritning utifrån en skiss. Därefter har de [...]